Yatırımcı Ol


Moda Yatırımı Hakkında

Türkiye’de moda yatırımcılığı çok yaygın olmasa da dünyada örnekleri oldukça fazla. Örneğin LVMH ; Louis Vuitton, Moet Henessy ile birleşerek yıllık cirosunu yaklaşık 20 milyar avronun üzerinde bir miktara çıkarmıştı. Diğer markalara bakacak olursak Donna Karan, Phillip Lim ve Jean Paul Gaultier moda yatırımcıları ile çalışan markalardan.

2012 yılında İtalyan modaevi Valentino’yu Permira şirketinden satın alan Katarlı Mayhoola For Investments, 2015 yılında Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nın yüzde 30.7’lik bölümüne 885 milyon lira ile ortak olacağını açıklamıştı. Yine Güney Afrikalı Yatırım Şirketi Brait, New Look’u 2015 yılında 3 milyar dolara satın aldı.

Yatırımlar aslında 1990 yılında LVMH’nin Fendi ve Givenchy markalarını alması ile başladı. Gucci ise o yıllarda BalenciagaYSL ve Sergio Rossi’yi almıştı. 2006 yılında ise Apax Partners Tommy Hilfiger’ı  1.6 milyar dolara satın aldı.

GMBL markası dünya devleri arasında yerini almak için kaliteden ödün vermeyen bir misyon izledi. Kaliteli ürün ve işçiliğiyle baş döndüren tasarımlarıyla pahalı markalar arasında yerini aldı. Merkezi Milano da bulunan şirket beş yıllık bir hazırlık sürecinin ardından 2022 yılında piyasaya girdi. Bir türk markası olan GMBL markası ürünlerinin tamamını Türkiye'de üreteceğini belirledi. Şirket sermayesini yükseltmek amacıyla yatırımcılarına oldukça yüksek kar payı dağıtacağını duyurdu. beş yıl boyunca sadece yatırımcılarına kazandıracağını duyuran şirket bu süreçte 100 milyon doları hedefliyor. 

En basit anlatımıyla moda yatırımcıları, markaları çeşitli portföylerden değerlendirip hisse senedi seçer gibi seçerler. Seçimlerini ise moda tasarımcılarını ürün, pazarlama, ekonomik yapı, popülerlik yönlerinden değerlendirerek yaparlar. Markaların onlarla çalışma amacı ise sermayelerini arttırmaktır.

 

GMBL FASHION © 2025 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!